Овладян е  в района на връх Вейката, в подножието на

...
Овладян е  в района на връх Вейката, в подножието на
Коментари Харесай

Овладян е пожарът на границата с Гърция

Овладян е  в региона на връх Вейката, в подножието на който от българска страна е ситуирано село Горно Къпиново. Очаква се до дни пожарът да бъде изцяло сподавен. И през днешния ден на терен са работили над 300 спасители, доброволци, военни и кметове на обитаеми места от община Кирково.

До късния следобяд боен хеликоптер е обливал с вода един от най-тежките региони, обхванати от огъня. Според участници в гасенето решаващи са били положителните метеорологични условия, заяви БНР.
 Военни не престават да оказват помощ в гасенето на горските пожари
Военни не престават да оказват помощ в гасенето на горските пожари

Хеликоптер Ми-17 е изхвърчал през днешния ден, с цел да помогне в потушаването на пожарите

През целия ден верижни машини са прокарвали просеки в гората, с цел да заградят пожара от всички страни. " Продължава възобновяване на остарели и построяването на нови пътища, което ще ни разреши в допълнение да въведем сили и най-много вода за пожарогасене. Като че ли нещата стоят много по-добре ", заяви шефът на Главна дирекция " Пожарна сигурност и отбрана на популацията " основен комисар Николай Николов , представен от националното радио.

В късния следобяд димът над зоната на пожара се разнесъл, видимостта се подобрила и това разрешило на хеликоптера да продължи работа до мрачно. БНР осведоми също, че пожарът е локализиран на 90% , позовавайки се заместник регионалния шеф на Кърджали Бисер Николов , който е на терен от началото на бедствието.
 Пожарът на границата с Гърция към този момент е с фронт от 20 км
Пожарът на границата с Гърция към този момент е с фронт от 20 км

Засега огънят е надалеч от обитаемоте места

" Надявам се метеорологични условия да не разпалят отначало горящи пънове, където са останали, само че като цяло пожарът е овладян. Надявам се на следващия ден сутринта всичко да е към този момент радикално друго ", разяснява Бисер Николов и благодари на всички, участващи в гасенето: " Имаше хора, които стояха до огнищата по 36 часа без спиране, почит към тях. "

Районът ще остане под набюдение минимум 10 дни.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР